zondag 3 januari 2010

Kit loopt in de sneeuw"Je gaat vandaag toch niet lopen hé?" Al heel vroeg in de morgen gaat de telefoon. Een bezorgde ouder die zich vertwijfeld afvraagd waarom ik in godsnaam deze hobby heb uitgezocht (ik had toch ook postzegels kunnen gaan verzamelen?). Te vergeefs probeer ik uit te leggen dat hartstikke mooi buiten is en dat ik echt heel voorzichtig zal doen, en ja, ik neem mijn mobiel mee.

Toch hebben ze natuurlijk een punt(je): de hardloopwedstrijd die ik voor vandaag gepland had de nieuwjaarsloop in eindhoven werd niet voor niets afgelast. Jammer, maar helaas, het is niet verantwoord om een paar honderd lopers over een pad te sturen. Maar dat wil niet zeggen dat je alleen niet prima in de sneeuw kunt lopen. Zeker verse sneeuw heeft genoeg grip om lekker te kunnen lopen, dat verandert als er een dik pak ligt, dan wordt het ploegen door de sneeuw. Ook je looppatroon is anders, kleinere passen, voorzichtig met afzetten en landen (je weet immers maar nooit wat er onder de sneeuw verborgen ligt) en ook het tempo ligt (i.i.g. bij mij) een stukje lager... Maar daar tegen over staat dat het genieten is!

Zondagmorgen, de auto's rijden voorzichtig en in het bos zijn nog weinig mensen een paar ATB-ers en een aantal hondenbezitters, voor de rest het bos voor mezelf. En ach, als het dan toch niet snel gaat, en de mobiel moest verplicht mee dan er maar direct gebruik van maken en onderweg de tijd ervoor nemen om wat foto-tjes te maken.

In gedachten loop ik verder, genietend van de mooie omgeving, om hardhandig te worden wakker geschud door een harde: "hoi" van een medeloper. Gelukkig er zijn nog meer "gekken".

9 opmerkingen:

 1. Idyllische plaatjes, mooi filter gebruik je ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer maar helaas dat we de Nieuwjaarsloop niet door konden laten gaan. Ik kon hierdoor vanmiddag wel zelf een stukje gaan lopen en dat was, ondanks een valpartij, enorm genieten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed besluit om niet te gaan. Maar in het bos te lopen op de verse sneeuw een belevenis die je niet iedere dag meemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heerlijk he, juist als er niemand door die sneeuw heeft gelopen is het zo fijn om er doorheen te ploegen :) Wijs besluit om toch effe erop uit te trekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, in verse sneeuw door het bos lopen was goed te doen! Prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie plaatjes, lijkt wel ergens in het buitenland :)) Goed gelopen hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie plaatjes winter heeft ook zijn mooie kanten

  Tonny.j

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Kit, via Esthers nieuwe weblog bij jou terecht gekomen.
  Hardlopen in de sneeuw is geweldig.
  Mooi winters plaatje.
  Zie veel bekende hardloopbloggers op je weblog ;-)
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen