vrijdag 8 januari 2010

Kit heeft nieuwe schoenen (alweer)



Een maandje of 2 geleden besloot ik dat het tijd werd voor nieuwe schoenen. Omdat mijn eerste paar bijna een jaar oud waren en van het type: 'op goed geluk echte, vooral niet te dure, renschoenen, want ik weet nog niet hoe lang ik dat rennen ga volhouden' maar ze bevielen me erg goed. Ze gingen mee naar Italië, liepen alle trainingen en ze begeleidde me naar de eerste wedstrijden. Maar toch, ik liep nu bijna een jaar, tijd om bij een echte hardloopwinkel schoenen aan te laten meten. Zo gezegd, zo gedaan en je bent in bezit van nieuwe schoenen. Aardige mensen in die winkel, vriendelijk, deskundig en werd mij verzekerd ga er maar rustig een keer 5 km op lopen en bevallen ze niet mag je ze gewoon terugbrengen.

Zo gezegd, zo gedaan en niet viel later liep ik mijn eerste 5km op mijn nieuwe, veel te witte Asics 2150. Dit beviel prima lekker soepel mijn rondje gedraaid, nu konden de schoenen echt ingelopen worden. Rustig opbouwen en ook afwisselen met je oude schoenen. Na een eerste duurloopje klein blaartje, maar ach, je bent aan het inlopen, dus dat zal wel overgaan. Nou dat heb ik geweten, de blaren bleven komen, totdat ik het, na de Kangoeroeloop op tweede kerstdag, helemaal zat was. Ja, ik liep een PR, maar ik voelde de blaren weer komen, au. Toen besloot ik het: dit was vanaf nu een officiele miskoop en er moesten (weer) nieuwe schoenen komen. Nu had ik al een tijdje mijn oog laten vallen op de Nike LunarGlide+, zeker nadat ik er een artikel over had gelezen. Ik had er zelfs in de winkel al nagevraagd, maar hij had ze niet, maar zou ze wel krijgen. Dus het internet afgespeurd, genoeg te krijgen zeker vanuit Amerika én niet onbelangrijk: zelfs met verzendkosten nog zeker EUR 25 goedkoper dan hier in de winkel. Alleen die maten, hé? Had al gehoord dat de Nikes klein vielen, maar hoe klein is klein...?

Dus toen ik een net na de kerst bij diverse sportzaken binnen liep (op zoek naar een trainingspak voor zoon; overigens niet gevonden) zag ik een paar staan. Tja, die moest ik natuurlijk passen! Maat 41 stond er, dus vroeg ik naar mijn eigen maat (40) maar die was er niet en: 'de Nike valt klein, mevrouw', dus gepast en ze zaten, goed! 'Maar', zegt de verkoper 'het is een herenmodel, mevrouw en de dames hebben hebben we op dit moment niet' (grrrr). Dus met pijn in mijn hart afscheid genomen, maar bedacht ik me toen ik buiten stond, 'heb ik toch weer EUR 120 bespaard'. Thuis aangekomen zag ik op het forum van chatnrun dat er een aanbieding is voor exact dezelfde Nikes als die ik net gepast heb voor EUR 69 + verzendkosten totaal voor EUR 74!! Maar dus nog steeds het herenmodel, twijfel, twijfel, twijfel.....

Knoop doorgehakt. Bestelling geplaatst en keurig op tijd geleverd, intussen inmiddels 2x ruim een uur erop gelopen en.... geen blaren (wat een zegening!), geen pijntjes (heerlijk) en dus ben ik er blij mee.
Welke vage, in hardlopen gespecialiseerde internetaanbieder hiervoor verantwoordelijk was? Euuhhh Wehkamp!

9 opmerkingen:

  1. stoere schoenen en idd een koopje bij wehkamp! Veel plezier met je nieuwe Glides

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk hè dat hardlopen! Zeker als het zonder blaren kan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik begrijp dat ze dus niet klein vallen, omdat je gewoon je normale maat hebt?

    Veel plezier met de nieuwe schoenen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Gert Jawel, ik heb dus uiteindelijk een heren 41 gekocht, terwijl ik normaal een dames 39/40 draag :))
    Wel leuk dat je reageert, thanks

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Verassend hoe je soms aan leuke maar vooral goede schoenen kunt komen.Hoop dat je er een x aantal lekkere KM'S op kunt lopen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Veel plezier met je nieuwe Nikes.
    Het aanschaffen van een paar nieuwe hardloopschoenen vergt soms wat hoofdbrekens en een heleboel euro's.
    Maar goede schoenen zijn heel belangrijk.
    Als je weet wat je exacte schoen is dan kun je online heel veel geld besparen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie schoen maar die doe je toch niet met deze sneeuw toestand aan

    Tonny.j

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Kijk aan, weer een Lunar Glide fan er bij. Veel plezier er mee

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ondertussen zijn ze 59 euro bij de Wehkamp...
    Ze bevallen mij uitstekend!

    BeantwoordenVerwijderen