maandag 26 november 2012

't is (voor) niks, maar het is niet niks


Afgelopen zondag had ik geluk te mogen lopen in één van de mooist loopjes van Nederland 't is (voor) niks in Geldrop.
Nee ik ga niet uitweiden over hoe mooi het was dat kunnen jullie nalezen op de blogjes van Tiny, John, Esther en Gerard.

Wat ik wil vertellen hoe bijzonder het is, dat je dus gewoon een prachtige loop kunt hebben zonder dat het de deelnemers iets kost. Het kost de deelnemers niets (behalve wat BZT) maar de vrijwilligers, kost het een vrije dagen, vrije avonden en vrije middagen.

Waar zouden wij (de lopers in dit geval) zonder de inzet van vrijwilligers?

Maar dat geldt dus voor vele sportclubs/sportevenementen, het valt en staat met vrijwilligers. Vrijwilligers die de bladeren opruimen van het veld of de baan, vrijwilligers die het wedstrijd secretariaat bemannen, vrijwilligers voor de training, vrijwillige scheidsrechters, vrijwilligers achter de bar en vrijwilligers die anderen gewoon helpen!

Hoe kun je die mensen bedanken?

'Niet', denk je dan, maar misschien kunnen we gewoon beginnen met een "dank je wel..."; dus vrijwilligers bij 't is (voor) niks: bedankt..!
Trainer Tiny: bedankt..!

Mocht dit blog enig invloed hebben op de wereld hierbuiten, zou ik je één ding willen vragen, de volgende keer dat je een vrijwilliger in actie ziet, zeg eens dank je wel!
Kost je niets, maar het is niet (voor) niks!


Naschrift:
Ik heb 30,4 heerlijke kilometers gelopen in Geldrop, af en toe flink gebikkeld tegen de wind in. Paden met mul zand, smalle single tracks, mooie natuur en over de finish in 3:31 nog wat!
Wat mij betreft volgend jaar weer!

8 opmerkingen:

 1. Een opgestoken duim, een glimlach en een beetje vriendelijkheid daar doen ze het voor. Ik ben het wel met je eens dat ze onmisbaar zijn. Vrijwilligers...de smeerolie van de maatschappij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt helemaal gelijk, zonder al die vrijwilligers zou het voor ons als loper een heel stuk moeilijker zijn om te kunnen genieten onderweg.
  In Geldrop laten ze zien dat je een top evenement kunt organiseren zonder poeha en het toch voor iedereen super te regelen. Ieder jaar weer een feestje daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zonder vrijwilligers geen evenement. Het was top geregeld. Het was een hele mooie loop en dat is de tijd niet belangrijk. Het was pittig op sommige stukken maar je hebt het weer geflikt. Klasse Kitty.

  Groetjes Runninggerard

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi stukje!! Ze hebben er een schitterende wedstrijd van gemaakt voor 'ons'. Leuk je ff gesproken te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi gebaar... ff een bedankje via je blog. O.a. dankzij hen heb jij weer mooie kilometers in de benen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tsja, helemaal gelijk in natuurlijk, gewoonlijk wijdt ik ook wel een regeltje aan de organisatie/vrijwilligers. Maar helemaal top, om ze even helemaal in de schijnwerpers te zetten.
  Het was inderdaad weer geweldig in Geldrop, zeker niet niks!
  En je hebt die 30+ kms toch ook maar weer mooi weggewerkt, en genoten. Doen we het voor toch

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi gesproken. Zonder vrijwilligers konden wij niet lopen.....naschrift: goed gelopen van je.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgend jaar de vrijwilligers maar weer met een bezoek vereren dan.
  Wederom een nette lange duurloop in een mooie omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen