woensdag 21 november 2012

Guur!


Als rond de klok van 8 uur 's morgens (op mijn vrije dag) de vriendjes van zoon komen binnenvallen met de woorden "het is koud" weet je eigenlijk al voldoende... Het is onder jongeren al jaren trendy om je niet volgens het seizoen te kleden. In de zomer met een gewatteerd jack en in de winter alleen een vest, vinden ze heel normaal.
Ik laat het altijd maar zo, ze voelen het tenslotte zelf...
(Al ben ik moeder genoeg om aan zoon te vragen: heb je het niet koud? Kun je niet beter het andere jack/handschoenen/sjaal aandoen?)

Als de vriendjes dus binnen komen vallen met een dik jack aan en wanten aan weet je dus dat ze het zelf koud hebben en eieren voor hun geld kiezen..

Diezelfde ochtend staat er nog een lekkere training op het programma en dient de vraag zich aan: wat doe ik aan?
Nu weet ik dat menige vrouw zich dat iedere ochtend afvraagt (uitzonderingen daar gelaten) maar onder lopers is dat een hele prangende vraag. En nee, fashionvictims onder ons, niet welk kleurtje maar meer hoeveel en welke laagjes?!
Nu zijn lopers net gewone mensen en heeft de ene het eerder koud dan de ander. Ik behoor tot de eerste categorie. En dan openbaart zich een contradictio in terminis, ik ben een koukleum die van de koude houd..!
Ja echt waar, ik vind het geweldig om buiten lopen midden in de winter, -10 of -20 ik geef er niet zoveel om (al vind ik die witte zooi wat minder) maar hoe blijf ik warm?
Het antwoord weet ik inmiddels: laagjes!

Maar hoeveel en welke?
Een loper blijft wikken en wegen..

Kijk dat in een lange tight naar buiten ga, dat is een zekerheidje in november (ook hier uitzonderingen daar gelaten). Al heb ik bij eerder genoemde temperaturen toch echt met 2 broeken over elkaar gelopen, dat acht ik nu niet noodzakelijk. Shirt met lange mouwen maar dan jackje, trui of beiden? En zet ik al een muts op of houd ik mijn petje nog op?
Belangrijke vragen op de vroege morgen.

Als de kinderen de deur uitgaan en de koude morgenlucht stroomt naar binnen is mijn keuze snel gemaakt.. dun shirt met lange mouwen en hierover heen mijn favoriete looptrui en ja wel een muts.
Kort haar heeft zo zijn voordelen maar koude oren horen daar niet bij.

Onderweg vind ik het (ondanks diverse tempoversnellingen) guur, maar warme oren heb ik en echt koud heb ik het ook niet!
Dit keer een goede keuze dus!
Blijft de vraag natuurlijk wat doe ik zondag aan? Waarom zondag?
Nou dan staat 't is (voor) niks op het programma en word ik geacht 30 km door de bossen te lopen... Het weer? Een graad of 9 bewolkt en regen.
Het belooft overigens weer gezellig te worden met veel oude en nieuwe bekenden! Ben om meerdere redenen heel benieuwd hoe dit zal gaan!

7 opmerkingen:

 1. Soms is het wel eens lastig om de juiste keuze te maken. Kleed me liever te warm dan te koud. Te warm kun je nog wat uitgooien. Te koud kun je niet veranderen of je moet langs je huis lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Niet alleen vrouwen hebben "kleed" problemen als ze gaan hardlopen! Gisteravond tijdens onze training was het verschil wel erg groot. Een loper in een korte broek en shirt met korte mouwen, naast eentje met een dikke lange broek, dik winterjack, wollen muts en handschoenen.... De eerste heeft heerlijk gelopen en de tweede had het een beetje "te warm" ...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gisteren liep ik in korte broek en heb ik midden in het bos mijn shirt met lange mouwen uitgetrokken om verder te gaan in een shirtje met korte mouwen. Vandaag is het weer een heel ander temperatuurtje, dus het is iedere dag weer diezelfde vraag: wat o wat doe ik aan. Blijft moeilijk in deze tijd van het jaar.
  Hihi, ik maak me nu al druk wat ik aanmoet op Ameland over het strand en dat duurt nog ruim 3 weken :)
  Maar eerst hebben we Geldrop nog, wordt gezellig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoe meer keuze, hoe lastiger :-) Maar laagjes zijn fijn inderdaad. Ik ga toch binnenkort in thermotight want ik vond het op de lange duurloop maar guur en koud op mijn benen met die flinterdunne tight. Buff is heerlijk, kan je net zo dik of dun over de oren of het hoofd dragen als je wilt. En ik heb nu hele dunne Nike handschoentjes die je makkelijk in je zak kunt stoppen als het toch te warm wordt.
  Veel succes en plezier zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Altijd wikken en wegen
  Zie je zondag, en ook ik weet niet niet wat aan te trekken, behalve dan een rood shirt, maar wat daar (allemaal) onder aan gaat.....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om je zondag weer te zien (en nog vele anderen), ben ook van de laagjes maar weet ondertussen ook dat je je snel warm loopt en dan loop je te 'zeulen' met al die laagjes die uit kunnen;-). Neem gewoon tas vol en kijk in Geldrop wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ligt ook wel aan het tempo ... hoe harder hoe minder laagjes :-).

  BeantwoordenVerwijderen