maandag 7 februari 2011

Midwinter (mini)Marathon in Apeldoorn


"Waar blijft toch mijn startnummer voor de Midwinter marathon?" Diverse lopers op Chat 'n Run hadden al een tijdje aangegeven dat ze hun startnummer binnen hadden, maar bij mij nog niets! Checken bij Esther, die had ook nog niets binnen, maar die had toch al besloten dat ze niet van start zou gaan. Op maandag toch maar een mail geschreven naar de organisatie, een snelle reactie terug: "mevrouw, u staat niet ingeschreven.." *vloek* hoe kan dat nu weer? Gelukkig is daar twitter en al gauw kreeg ik van Marco het aanbod om zijn marathon startnummer 63 over te nemen. Nogmaals thanks Marco!
Even mailen naar de organisatie (complimenten!) en binnen no time stond het nummer op mijn naam en hoefde ik het alleen nog maar om te wisselen voor een startnummer op de 18,5 km!
Dus op zondagmorgen fris om half 8 uit bed... nou niet echt dus, mopper, mopper (ik ben nu eenmaal GEEN ochtendmens) uit bed, douchen kleren pakken, wat eten en onderweg naar Den Bosch, waar ik met Esther had afgesproken om samen naar Apeldoorn te rijden.
Dat ging eigenlijk heel voorspoedig en na even zoeken in naar een geschikte parkeerplaats vonden we Orpheus heel snel! Mooie locatie, wel druk!
En al gauw zagen we bekenden langskomen.Nee, ik ga niet iedereen opnoemen veels te veel en ik zal er echt wel vergeten. Nog even dubben, wat trek ik aan? Trui of shirt? Uiteindelijk viel de keuze op mijn trui, vanwege de toch wel harde wind. Achteraf had ik beter voor een shirt kunnen kiezen, maar ja, dat wist ik toen nog niet, hé?
Het startvak in en nog even met Esther kletsen, die met haar nieuwe foon de foto maakte die nu boven dit blog staat (ben dus officieel jaloers op je mooie foon). Terwijl ik stond te wachten op het startschot, keek ik het startvak rond zag Maurice (die mij op dat moment overigens niet zag) en hoorde ik opeens: "hi" naast me! Annemarie, surprise, surprise...!
Al snel mochten we van start voor 18,5 km door het mooie gebied rond Apeldoorn/het Loo. Samen met Annemarie passeerde ik "de Naald" is nu toch een punt waarop je gemengde gevoelens hebt... maar al snel daarna was ik haar opeens kwijt (...) maar goed het plan was om een constant tempo te lopen van 6:00/km mijn eindtijd zou dan net boven de 1uur50 uitkomen. Hmm aan mijn benen voelde ik wel dat het parcours omhoog ging, maar ik had dus geen flauw idee of dat lang zou zijn of kort, wat het 1 "berg" of zou het net als bij de 7 heuvelen op en neer gaan (notitie voor mijzelf: parcours vooraf beter bestuderen ;-)) rustig doorlopen beetje voorsprong op het schema want wie weet wat voor "berg" er nog zou komen.
Met een km of 9 liep ineens Maurice weer naast me, even een paar woorden gewisseld, maar aangezien het bergop ging, toch maar mijn adem gespaard. Het is dan leuk om te merken dat iedereen aan het zwoegen is, het was gewoon stil bij alle lopers.
Net na de 10 km was daar ineens de omslag, we mochten omlaag: heerlijk! Nog steeds hield ik mijn tempo in, want ja, ik verwachtte nog wel een "berg" maar hoe langer ik doorliep, hoe harder ik ging én er kwam gewoon geen berg meer, dus liep ik een hartstikke mooie negatieve split!
Pas vandaag kom ik erachter dat ik op de 15km nog bijna een pr had gelopen, het scheelde maar 3 seconden! Het laatste stuk (weer langs de naald) en over de Loolaan, was dan ook genieten. Blij dat ik kon finishen in een hele mooie tijd van 1:48:14 kwam ik in het uitloopvak de jarige Jaco tegen; die ondanks een flinke verkoudheid een mooie 1:49:55 wist te lopen! Jaco bij onze volgende ontmoeten, kletsen we eens wat langer door. Bij de finish stond ook Annemarie te joelen
Opfrissen, trainer Tiny sms-en, nog even napraten en dan de stad in met Esther.. Nou over het winkelen in Apeldoorn kunnen we kort zijn, hiervoor hoef je niet naar Apeldoorn te gaan! Uiteindelijk zijn we neergestreken in hotel et le café de Paris waar we voor een heel aangename prijs heel lekker (en veel) hebben gegeten, complimenten! Waarna we weer naar Den Bosch zijn gereden, hier presteerde ik het om tot 3x toe de verkeerde afslag te nemen *shame* om Esther bij haar auto af te zetten (ter verdediging ze hebben daar zoveel veranderd en als je dan van een andere kant komt...) waarna ik om 19:30 na een vermoeiende maar gezellige dag weer thuis was! Als het aan mij ligt volgend jaar weer!

15 opmerkingen:

 1. Waar gaat dat heen? Snelste vrouw van NL?
  Een prachtprestatie Kit.
  Toch leuk hè, dat je met zo'n "domme" sport zoveel leuke mensen leert kennen :)))
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi actie foto. Het tempo spat er vanaf!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gelopen meid!! Super!Ik ben trots op je!
  Volgende keer langer gaan we elkaar wat langer zien en spreken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Daags voor het evenement twijfelde je nog of je zou starten en als je dat wel zou doen, of 1:50 haalbaar zou zijn.
  Goed gelopen en een mooie actiefoto als bewijs. Nu lekker doortrainen voor een mooie prestatie op de halve marathon.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Volgend jaar zeker weer.Dan kan het nog wel wat sneller,je kent het parcours immers :-) Op 27 Februari gaan we nog even kort beppen...hi hi hi.Mooie prestatie en leuk om je even kort gesproken te hebben!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi gelopen.... Op een heuvelparcours..... Dat was jij dus naast Annemarie net na de start. Zie de foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gelukkig kun je beter je weg vinden op het parcours dan op de weg :)
  Geweldig gelopen, mooie vooruitgang weer. En jij mag dan jaloers zijn op mijn foon, ik ben stikjaloers op jouw lopen. Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Proficiat met je prestatie, top!!!
  http://triatleet.web-log.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Kijk eens aan, lekker gelopen en gegeten en je staat er goed op de foto!.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Apart, een blog beginnen met een foto dat je achter de tralies staat. De afsluitende foto is weer heel flitsend!
  En zo heb je ook gelopen; een flitsende tijd gezet; je blijft sterk gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Knap om op deze afstand bijna je 15km PR te verbeteren! Goed gelopen Kitty!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi gelopen hoor. Je gaat lekker. Leuk je even te hebben gezien voor de start.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel goed gelopen op dit zware parcours. De aanloop na deze wedstrijd ging niet geheel over rozen. Een hele mooie tijd Kitty proficiat

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Weer mooi gelopen hoor!
  Dat gaat als een tierelier...nog ff en je loopt een hele marathon...!!
  Succes verder...
  Liefs,
  Jo

  BeantwoordenVerwijderen