maandag 31 januari 2011

Een bewogen loopje


Gisteren stond (hiephiephoera) de lange duurloop weer op het programma. Toch altijd spannend: hoe zal het deze keer gaan, zeker als je weet dat de intervaltraining van de vrijdag ervoor, volledig mislukte.
Kan ik het nog? En hoe voelen de benen?
Zaterdag was het schitterend weer en dat was ook voor zondag voorspeld, maar al toen ik de ogen opendeed oogde het buiten grijs en grauw... maar geen gezeur, lopen!
De eerste meters gingen lekker, de benen voelden goed dus: gaan! Al gauw zat ik in de "flow" zo heerlijk in mijn eigen wereldje dat ik, voordat ik het goed en wel door had, er al 5 km op had zitten en ik ter hoogte van Made liep. Verder ging het, bijna ongemerkt liep ik Den Hout door en blijkbaar liep ik er lekker ontspannen bij, want een niet onaantrekkelijke fietser riep: "zo dat ziet er goed uit!" (grijns). Net buiten het dorp bij km 9 kreeg ik een hartverzakking: ik werd ingehaald door een andere loopster. Ik had haar gewoon niet horen aankomen, zo zat ik in mijn eigen wereld(voor de liefhebbers het viel me wel op dat ze een mooi vizipro jack aan had ;-)). Al gauw liep ik langs pannenkoekhuis, dat er wat triest en verlaten bijstond, terwijl het, als het enigszins mooi weer durft te zijn, er ontzettend druk is. De brug over en linksaf richting Oosterhout... daar kreeg ik een andere loper in het oog die ongeveer net zo snel (of langzaam) liep als ikzelf en kon er dus mooi zo'n 200m achter blijven hangen.
Ging nog steeds heerlijk, beentjes hadden nergens last van en inmiddels was ik ruim over de helft. De man voor me, had geen flauw benul dat ik achter hem aan liep en besloot te gaan wandelen, waardoor ik hem inhaalde. "Ho" zal hij gedacht hebben "ik laat me niet inhalen door een vrouw" en ik hoorde hem snel achter me aan komen. Gelukkig kon ik hem net voorblijven (grijns) en in Oosterhout scheidde onze wegen. Dwars door de stad, wat was het druk... op zondag? O jee, koopzondag! Al die mensen die echt niet weten wat ze met hun vrije zondag aanmoeten: help! Gauw erdoorheen.. Richting het MEK, dat is de lokale kinderboerderij en ook daar is het druk. De hoek om en langs de geluidswal van de A27 daar is het een stuk rustiger dan in de stad.
Een wandelaar loopt me tegemoet en opeens springt er een behoorlijk grote hond tegen me op en hapt vrolijk in mijn arm. Ik schrik me een ongeluk, gelukkig is het een speelse bijt en bijt hij ook niet door, maar de eigenaar roept het beest niet eens terug! Nu ben ik dol op honden, maar niet op (sommige) eigenaren. Overigens valt het me wel op dat heel veel mensen hun hond wel terugroepen als je er als hardloper aan komt. Ik voel me kwaad worden en roep tegen de man, dat ik het op prijs zou stellen als hij zijn hond terug zou roepen (wat hij dan ook met tegenzin doet) en Bo (of zou het Beau zijn) luistert gelukkig en laat mij verder met rust.
Grrrr, daar gaat mijn "flow" of niet? Gelukkig niet, voordat ik het weet zit ik al ruim voorbij km 17 en begint het laatste (niet al te boeiende) rechte stuk naar huis, langs de Veerse/Oosterhoutseweg. Ook hier kan ik het goede gevoel vasthouden en slaag er zelfs nog in wat te versnellen.
Totdat: ik net achter me piepende remmen en een doffe bons hoor! Jawel, 2 auto's tegen elkaar, gelukkig niet hard (de vaart was er bijna uit) en dus alleen blikschade (gelukkig), maar jee, wat schrik ik (alweer)!
Ik blijf dan ook niet kijken maar loop verder en na 21,5 km en 2:18:10 kan ik de Garmin uitdrukken, wat een heerlijke loop...! Had zo nog verder kunnen lopen, maar dat doe ik niet. Volgende week staat de Mid-winter-marathon (MWM) in Apeldoorn op het programma, daar loop ik 18,5 km. Ben benieuwd hoe de benen dan voelen!

Tot dan!

9 opmerkingen:

 1. Heerlijk om in zo'n flow te kunnen lopen en bijna ongemerkt 21,5km weg te lopen. Heb je een tijd in gedachten voor volgende week?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie verslag hoor training gaat lekker zo te lezen.Ga zo lekker door met trainen en succes in apeldoorn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel een loopje met hartslag pieken denk ik. Mooi gelopen trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoppa! Weer probleemloos een 21,5km in het logboeken bijgeschreven! Goed bezig zeg. Je kan met vertrouwen afreizen naar Apeldoorn. Gaat meer dan goed komen. Geniet ervan en keep up the good work. loopse!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie duurtraining.En af en toe een schrikmoment blijf je wakker bij:-)Zie je Zondag in Apeldoorn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jij gaat lekker zeg!! Dat gaat helemaal goedkomen in Apeldoorn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk verslag van een geslaagde duurloop. Dat moet vertrouwen geven voor volgende week. We zien elkaar daar vast en zeker, mits je niet te lang hoeft te wachten tot ik binnen ben ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De vrijdag liep het niet; de lange duurloop op zondag ging heel lekker. Je kan met veel vertrouwen naar Apeldoorn.
  En die 2 automobilisten keken vast ergens naar, naar een flitsende hardloopster!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw he, dat gaat goed!!!
  Je bent vlak langs mijn huis gekomen.
  Ik woon in de vlindervallei, dat is die nwe wijk nadat je van het pannekoekenhuis de brug over links bent gegaan, langs het kanaal. En dan aan de rechterkant. Je ziet mijn huis niet...mijne is niet zo groot ;-)

  Heel veel succes volgende week, maar dat gaat goedkomen!!
  Carla

  BeantwoordenVerwijderen