zondag 1 april 2012

De laatste loodjes..


Nog twee weken en als het goed is sta ik aan de start van mijn allereerste marathon: de Rotterdam Marathon...

maar voor het zover is, stond er voor vandaag nog de langste lange duurloop op het programma en omdat het toch de laatste is besloot ik eens een hele andere kant op te lopen dan ik de laatste weken heb gedaan.
De eerste 3 km zijn niet echt bijzonder, je moet tenslotte het dorp uit. Het wordt pas leuk op het moment dat je Bergse Maas over moet. Je moet dan de snelweg kruisen en komt via een tractor doorgang tussen de twee banen van de snelweg de A27 uit om weer onder de snelweg door te gaan en dus aan de andere kant uit te komen.
Daarna loop je het natuurgebied Peereboom in, ik kom er niet zo vaak maar is daar prachtig.. geen bosgebied, maar juist prachtige vergezichten en kleine gehuchten. Over een schitterend gelegen fietspad loop ik langs de rivier rechts en weilanden links heerlijk te genieten. Het enige vervelende zijn die wildroosters, ik durf daar niet overheen te hardlopen dus stap ik er iedere keer voorzichtig overheen.

Dit pad volg ik helemaal tot Drongelen, ik wil graag verder lopen, maar ik zit inmiddels al op ruim 16 km en ik moet ook nog terug!
Ik loop van Drongelen naar Eethen dwars door het dorp en dan loop ik langs de provinciale weg terug naar Meeuwen, een stuk minder pittoresk en nog zwaar ook. Doordat ik inmiddels wind tegen heb loop ik wat minder gemakkelijk. Meeuwen door dan maar.. Best een mooi dorpje maar behoorlijk christelijk. Op zondag is hier niet veel te beleven is, de mensen die op straat zijn wandelen voornamelijk en lijken zich te ergeren dat ik op zondag door hun dorp heen ren, jammer voor hen!

Vanuit Meeuwen loop ik door naar Dussen, zoals altijd vind ik Dussen erg charmant en geniet ik volop van dat dorp! Als ik bij het kasteeltje van Dussen ben besluit ik verstandig te zijn en de kortste weg naar huis te pakken. Dat betekent helaas wel dat dat vanaf iets meer dan 25 km dezelfde route volg als die ik op de heenweg ook liep, maar nu met wind tegen. Zo zijn die laatste 9 km toch nog pittig!
Na 34km in 3:40 druk ik mijn Garmin uit en ben ik thuis. Het enige wat ik kan denken is, nog 8 erbij en ik sta op de Coolsingel!

Over die Coolsingel gesproken, hoe ga ik alle aanwezige twitteraars/bloggers vinden tussen zo'n 30.000 anderen?
Heel simpel we hebben een ontmoetingspunt!
Ook dit jaar zal dat weer voor het politiebureau op nog geen 200 meter verwijderd van de startvakken. Loop jij mee, of ben je er al toeschouwer/supporter bij? Kom dan even langs het ontmoetingspunt. Tussen een uur en 30 minuten voor de start kan nog even “ontspannen” gemeet and greet worden.
(ik hoop dat er een dixie in de buurt staat, want als die zenuwen door mijn buik gieren....;-))18 opmerkingen:

 1. Ik zie die gezichten in Meeuwen al voor me;-) Sjan en ik waren er ooit op zondag met de fiets en we dachten er een kop koffie te drinken. No way!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammergenoeg vieren we die dag de 100e verjaardag van een familielid, anders kwam ik naar Rotterdam. Goede vriend loopt 'm ook, ook 1e M

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die langste lange laatste heb gehad, de marathon staat voor de deur en je bent er klaar voor. Je mag trots zijn op de hele voorbereiding en deze laatste als toetje. De kers op de taart krijg je op15-4 als je aangemoedigd door de vele toeschouwers de Coolsingel opdraait nar de finish.
  Dixies staat in de buurt, maar we kunnen ook van de toiletten in het politiebureau gebruikmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je laatste lange duurloop voor Rotterdam, en wat voor duurloop! Tsjakka, zomaar "even" 34km wegstampen, geweldig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Had er graag bij willen zijn, goede vriend loopt er ook z'n eerste M.. Maar vier die dag de verjaardag van een 100-jarig familielid. Je kunt het!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat vindt ik juist het leukste van die lange duurlopen, je komt op plekken waar normaal gesproken haast niet zou komen. En wat betreft die dixies op Coolsingel ik vrees dat we zij aan zij in de rij staan.:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nog 2 weken.........Je hebt er alles voor gedaan en gelaten.Het enigeste wat je nu nog hoeft te doen is de 42.195m door Rotterdam cruisen.Heel veel succes en plezier daarbij.En die eerste,die vergeet je nooit meer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Kit. Thalma en ik zullen er zijn als supporter. Wij hopen je een paar keer te kunnen zien langs de route. Uiteraard heel veel succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dixies zat... ik kan het weten ;-)... haha... je gaat goed hoor. Succes met de laatste loodjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dixies overal dus dat gaat geen probleem worden. En die marathon ook niet! Gewoon doen wat je al die weken hebt gedaan en je staat zo op de Coolsingel. En vergeet niet een beetje te genieten: je gaat deze nooit vergeten......

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kitty!! Wooohoo ga je bijna je eerste marathon Lopen...wat cool!! Genieten van elke minuut!! :-) Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Helemaal klaar voor je marathon debuut!! Heb bewondering voor de manier waarop je je voorbereiding hebt "doorlopen". Nu in Rotterdam lekker "doorlopen" op weg naar de Coolsingel!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ga je zien 15 april... dat wordt druk bij de dixie's ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ga je zeker zien in Rotjeknor en zal als de 4 uur wedstrijdpacer ook mee rennen.
  En verget niet te geniieten van je eerste hele marathon, ook belangrijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. zondag mag je vlammen! Ik zie je vast nog wel tussen 0930 en 1000 bij het politieburo

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ga aan je denken morgen en duimen!!!
  Succes!!
  Bedankt voor je berichtje.
  Groetjes Carla

  BeantwoordenVerwijderen