zondag 14 februari 2010

baantraining


Vandaag is het Valentijnsdag dus extra lang op bed blijven liggen in afwachting van een Valentijns-ontbijtje op bed. Toen dat maar niet kwam (wat een verrassing) ben ik maar opgestaan en werd ik alsnog verrast, want voor de verandering sneeuwde het weer eens en lag er een verse laag wit spul op de grond. Zoon kwam ook zijn ontbijt nuttigen en bij het zien van de sneeuw kwam het K-woord er spontaan uit. Dat vat het wel kort en krachtig samen.
Uitgerekend vandaag stond er een baantraining op het programma. Dat betekende dus dat ik door de sneeuw mocht gaan ploeteren en aangezien ik niet bij een club train was het zoeken naar een enigzins begaanbaar (fiets)pad dat bovendien ook nog vlak was. Het enige dat hiervoor in aanmerking komt is het fietspad langs jawel het industrieterrein, welliswaar niet erg inspirerend maar het voldoet aan de randvoorwaarden.

De training bestond uit 2x(1.000-800-600) met één minuut pauze en in twee minuten als de serie gelopen is.
1.000; doel 5:31; 1x 5:14; 2x 5:25
800 ; doel 4:21; 1x 4:22; 2x 4:29
600 ; doel 3:14; 1x 3:42; 2x 3:18

Waaruit weer eens blijkt dat als je te hard start je het later weer mag bekopen. Toch ben ik niet ontevreden, ik had tot voor kort nog geen enkele ervaring met dit soort trainingen, soort groentje ;)! Ik schat mijn snelheid dan ook regelmatig volkomen verkeerd in (zowel te hard als te zacht). Wat (meestal) wel goed gaat is het inschatten van de afstanden.
Wat ikzelf leuk vind om terug te zien is dat ik mijn nieuwgierigheid ook duur moet betalen, zo dook ik in de eerste serie bij de 600 meter in een tunneltje omdat ik graag wou weten waar ik dan uitkwam. Blijkt dat de tunnel een draai maakt en daarna lekker stijl omhoog, heerlijk hoor als je net een tempo probeert vast te houden :) en waar dat tunneltje uitkwam? Tussen de banen van de snelweg op de A27 precies op de brug over de Bergse Maas, weten we dat ook weer!

7 opmerkingen:

 1. Dit soort trainingen zijn aan mij(nog)niet besteed.Ik ben wat m'n loopmaatje noemt een luie loper.Gewoon lekker lopen en het moet vooral niet te hard gaan.Maar je bent goed bezig hoor.Dat gaat lukken in Eindhoven in Oktober.Succes verder!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig dat jij dat ook hebt, kijken wat er aan de andere kant zit of achter een bepaald bochtje! Brengt je dus op vreemde plaatsen.
  Belangrijker vind ik dat je benen je niet in de steek hebben gelaten!
  Zijn de minder leuke trainingen die je beschrijft, althans ik heb er een hekel aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie training, niet voor de hand sprekend zo in de sneeuw

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De conlussie trok je zelf al. Te hard van stapel je betaaltde tol dubbel en dwars terug. Je leert het wel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, leuk stukje Kit, herkenbare training trouwens. Dat pionieren tijdens het lopen, dat herken ik ook, altijd leuk om achteraf van garmin te horen/zien waar je geweest bent.
  Enne....zachte leermeesters maken stinkende wonden, Tiny is uit ander hout gesneden, no mercy!
  (kwou dat ik zo'n begeleiding had, bofkonten daar in NL).
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kijk, dat zijn de trainingen waar ik weer naar uit zie :) Dat langzame lopen is heel goed, maar af en toe ff knallen mis ik (maar komt wel weer goed).
  Knap dat je zo durft te lopen in de sneeuw, ik wijk vandaag fijn uit naar de loopband, buiten waag ik het er ff niet op!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Verrassend en heerlijk om zowel te versnellen en te klimmen, extra zwaar!.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen