dinsdag 5 maart 2013

Parijs 2013

Mocht je zo'n loper zijn die vindt dat je bij iedere wedstrijd moet "knallen" en tijden heel belangrijk vinden? Prima, maar dan is dit blog niets voor jou...
Maar genoten heb ik...;-))

Donderdag

Na een slechte nachtrust, begon mijn donderdag met een stevig assessment, waar ik gelukkig (hakken over de sloot) voor slaagde... maar tjee wat was dat een kruisverhoor zeg!
Daarna moest ik nog een paar uurtjes werken, alvorens ik naar huis mocht, waar mijn tas al ingepakt klaar stond, want om iets voor 7-en die avond zou de Thalys vertrekken vanuit Rotterdam Centraal. Gelukkig zijn Esther en ik allebei van de "zekere" dus stonden we ruimschoots op tijd op het "nieuwe" Rotterdam Centraal. Keuze genoeg, wat wilden we eten?
Na een lekkere pasta maaltijd en een goede Starbucks koffie (er zouden er nog meer volgen dit weekend) wisten we op tijd in de trein te belanden, die ons keurig op tijd afleverde op Gare du Nord Paris... Ik moet zeggen dat is wel heel relaxt reizen. Na nog een kort ritje met de metro konden we op de bank ploffen en onze meegebrachte fles wijn opentrekken: "op Parijs"!!

Vrijdag

Eindelijk konden we doen waarover we het al zo lang hadden gehad, een mooi loopje door Parijs, doel: het Bois de Boulougne (waarvoor we overigens uitgebreid zijn gewaarschuwd en nee, ik denk niet dat je er 's avonds of 's nachts moet zijn.. maar dat terzijde) maar voordat we er waren, hadden we al uitgebreid verkeerd gelopen, niet getreurd altijd tijd voor een fotomomentje of (in ons geval) op de kaart-kijk-momentje; waar zijn we in godsnaam?! Zo belanden twee Hollandse deernes in het Bois de Boulougne waar we, nieuwsgierig als we zijn, een paadje inslaan en zowaar midden in Parijs nog wat slagen te trailen. Vanuit het Bois lopen we richting de Arc de Triomph, niet gehinderd door enige gêne, maar wel door tientallen stoplichten lopen we verder, dwars over de Champs-Élysées (als je de kans krijgt moet je dat zeker doen, loopt super lekker, licht naar beneden, een zalig zweef momentje... zo wil ik er wel 42 lopen ;-)) om vervolgens via de Dome des Invalides, na 13 km weer 'thuis' te belanden. Wat een heerlijk loopje...!!
's Middags mochten we ons startnummer gaan halen, in het Parc Floral nabij het Chateau des Vincennes het is koud als we naar de expo lopen, binnen is het warm en gezellig druk. Alles gaat soepel en snel (met dank aan alle vrijwilligers) en binnen nu time hebben we onze startnummers en goodiebag te pakken, inclusief knalgeel Semi Marathon de Paris t-shirt van Adidas (al kreeg ik direct Maja de Bij associaties).
En dan lopen we over de expo, tja wat moet ik daarvan zeggen, er is weinig nieuws te ontdekken.... totdat... Esther DE rugzak spot! Combineer DE rugzak met een leuke Fransoos en ik zie een mooie deal tot stand komen! Ik moet zeggen dat het een prachtige rugzak is en ik hoop dat ze er heel veel plezier van zal hebben. Overigens val ik zelf bijna voor een heupbidon van hetzelfde merk, maar ik hou me in...
Na de Expo besluiten we nog een route te lopen door de Marais, de Joodse wijk van Parijs... het is koud, bitterkoud.. we zijn dan ook heel blij als we een klein tentje in kunnen duiken, voor een kop uiensoep (Esther) en een hartige taart voor mij, yummie!
Stiekem zijn we dan allebei blij als we de Metro in kunnen duiken, richting het appartement, uiteindelijk hebben we vandaag ook bijna een halve marathon afgelegd en dat voelen we best wel een beetje!

Zaterdag
Hier kan ik kort over zijn: shopdag en niets gekocht! Ja, je leest het goed!

Zondag

Halve Marathon dag begint koud maar met zon!
De dag begint vroeg met en lekker ontbijt dat er bij mij prima ingaat, maar bij Esther een stuk minder. Na eindeloos dubben over de outfit van vandaag vertrekken we met de metro. Van vorig jaar weten we dat het druk zal zijn in de Metro, maar het geeft wel een bijzondere sfeer al die hardlopers in de metro!
Bij het Chateau de Vincennes is het druk, erg druk... maar toch lopen de zaken best soepel dankzij vele vrijwilligers, we kunnen de tassen snel afgeven en dan wil Esther nog even naar de WC.... ons enige puntje van kritiek: enorme rijen voor de dixies!
Dan kunnen we naar het startvak, met een 'kleine' vertraging kunnen we uiteindelijk van start! Al zigzaggend proberen we een comfortabel tempo te vinden en hoe bizar ook, al tijdens de eerste kilometer zien we mensen wandelen. Na een kilometer of 2/3 hebben we een lekker tempo te pakken en kan het grote genieten beginnen! Voor mijn gevoel heb ik 21,1 km met een enorme grijns rond gelopen. Ja, vorig jaar liep ik een stuk sneller, maar dit jaar heb ik genoten...! Zoveel dingen gezien, die ik vorig jaar helemaal gemist heb... af en toe had ik dan ook tijd genomen voor een fotomomentje. Esther liep ontzettend lekker door op haar VFF'jes en ja de Fransen keken wel, maar zeiden niets! Het zag er heel soepel en makkelijk uit, ongelooflijk trouwens hoeveel mensen we ingehaald hebben! Een ienieminie dipje rond 16/17 km en dat was het, circa 1,5 km voor de finish kon ik even versnellen zodat ik een finishfoto van Esther kon maken en ook dat ging zooo lekker! (Ik zweer het; als ik op dat moment een marathon had moeten lopen....) Ik kwam over de finish in 2:19 nog wat en vlak daarna Esther.
En dan zit het erop...! Medaille, sportdrank, zoutje en wat fruit, spullen ophalen en een werkelijk overvolle metro (wat zal die gestonken hebben) later, komen we weer terug in ons appartement. Esther springt onder een welverdiende douche en ik besluit nog een stukje door te lopen om de 30 vol te maken.. maar jee dit valt tegen! Mijn spieren zijn inmiddels koud en wat stijf en het lopen valt me zwaar. Het is een mooie toeristische route onder de Eiffeltoren door, langs de Seine (wind tegen en kil) onder de Pont Alexandre III door, langs het museum D'Orsay, over de Pont Royal naar de andere kant van de Seine. Dan langs het Place de la Concorde over de Pont Alexandre III naar het Dome des Invalides om vervolgens huiswaards te keren, 30 km op de teller!
Na een welverdiende douche (een tactische opmerking van Esther gaf aan dat ik behoorlijk stonk) besluiten we 's avonds nog lekker naar Quatier Latin te gaan! We doen dat via de Notre Dame op het Il-de-la-Cité en Starbucks (cafeïne shot verdiend) gevolgd door een wijntje en een lekker etentje met nog meer wijn, sluiten we een geweldige dag af!

Maandag

Helaas onze laatste dag in Parijs... het zit er weer op!
Opruimen, tassen inpakken, lekker ontbijtje, kop koffie en l'Equipe gekocht (de uitslag staat erin en dus ook onze namen in krant) en dan is het tijd om weer naar Nederland te gaan..
Met frisse tegenzin maar ik weet dat er thuis een blije zoon op mij wacht.. en dat maakt thuiskomen een stuk aangenamer!

Kortom een (lang) weekend om nog lang van na te genieten! (gelukkig hebben we de foto's nog ;-)) Esther bedankt!
9 opmerkingen:

 1. Een prachtig weekend geweest zo te lezen. Maar dat had ik eigenlijk al begrepen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een mooi weekend geweest. We kunnen er weer even op teren. En de komende tijd plannen maken voor volgend jaar :) Ik heb genoten, gaan we nog eens over doen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Salut! Lijkt me een super leuke weekend geweest a Paris :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog een mooi uitgebreid verslag. Goed genoten. En zo hoort dat ook bij dit soort weekendjes. Lopen is dan bijzaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jullie hebben samen echt alles uit het weekend gehaald wat er uit viel te halen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super weekend zo te lezen. Leuk hoor. Volgend jaar weer?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Genoten van je verslag. Wat een gezelligheid maar niet minder belangrijk .... heerlijk gelopen. Nu lekker lang nagenieten en op naar de Rotterdam Marathon.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk verhaal ook van jou. Klinkt als superleuk weekend. En wat lief dat je Esther nu zo in het zonnetje hebt gezet. Op naar Rotterdam.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vandaag eens je blog door zitten neuzen en wat een leuk verslag was dit om te lezen! Klinkt als een zeer geslaagd en vooral heel gezellig weekend. :)

  BeantwoordenVerwijderen