zondag 24 april 2011

waarrrmmm!


Het ziet er leuk uit... hardlopen in de zon! En hoe hebben we hier in winter niet naar toe geleefd, geklaagd over hoeveel laagjes kleding we aanmoesten en hoe moeilijk het was het warme huis/bed uit te komen om te gaan lopen.
Inmiddels schijnt de zon volop en vragen we ons af, hoe weinig we kunnen aandoen, hoe we zoveel mogelijk vocht mee kunnen nemen en hoe vroeg cq laat het buiten nog aangenaam is om buiten te lopen. Laten we voorop stellen dat hardlopers net gewone mensen zijn en dat de één er beter tegen kan als de ander. Ikzelf ben geen held om te lopen in deze warmte, zo stond er voor vrijdag een interval viaduct-training op het programma. Eén kilometer brug op in 5:20/km en dan rustig terug dribbelen in de volle zon, pfft dat kostte behoorlijk wat moeite!
Voor vandaag stond er een duurloop van 150 min op het programma. Hoe gaan we dat nou doen? Gisteren hadden we een gezellig feestje, we konden lekker lang in de tuin zitten met een rosé-tje, heerlijk genieten! Iets minder is het houten hoofd dat ik ervan krijg ;-) maar (zoals @therunninggirl laatst twitterde: 's avonds een vent, 's morgens een vent, ben ik blij dat ik geen vent ben kan ik na hartenlust klagen over mijn kater) ik wil toch zo graag hardlopen? Ergo ik stond om om 07:30 buiten voor mijn duurloop (graag applaus!) met mijn nieuwe drinkbelt van Salomon die mij tot nu toe prima bevalt! in totaal kan ik nu ruim een liter vocht meenemen. Na de halve marathon in Venlo ben ik op zoek gegaan naar een goede sportdrank, die er enerzijds voor zorgt dat ik voldoende gehydrateerd ben en anderzijds ervoor zorgt dat mijn energie op peil blijft. Van John had ik al vernomen dat hij goede ervaringen had met H3O van Herbalife. Ook van andere (ultra)lopers hoorde ik positieve geluiden hierover gehoord. Nu ken ik toevallig Petra die ook distributeur is. Zij was zo lief mij een paar pakjes te sturen om te proberen en die bevielen dus prima! 's Avonds maak ik de sportdrank klaar (gewoon oplossen in water) en zet ik het lekker in de koelkast. Volgens de gebruiksaanwijzing zou ik hiervoor een halve liter water moeten gebruiken, maar dat vind ik veel te zuur. Dus los ik het op in ongeveer 0,8 liter water en dat is prima, lekker fris!
Zo stond ik dus vanmorgen (enigszins duf) buiten, de route die ik in gedachten had, had ik de week ervoor ook al gelopen en was me zeer goed bevallen. Het was toen al opgevallen dat het door veel bosrijk gebied ging, erg geschikt dus met dit weer. Rustig lopen en genieten van de stilte en de rust in zowel de stad als in het bos. Naarmate ik langer onderweg ben kom ik steeds meer wandelaars, lopers en fietsers tegen. Eigenlijk jammer de stilte was heerlijk! Ik zie konijntjes, wat hazen en hoor een specht... na 2:36 heb ik er 23,5 km opzitten en om 11 uur zit ik met een tevreden gevoel aan de brunch.... Vrolijk Pasen!

12 opmerkingen:

 1. Ik vertelde je het vanmorgen al de "bikkel" status bereikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo
  Weer een mooi verslag en wat een afstand heel goed hoor
  En dat zo morgens vroeg

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Applaus.....(hoor je 'm?) en dan met name voor het vroege opstaan en het negeren van die houten kop :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Om te beginnen eerst (op verzoek) een welgemeend applaus!! Ben er zelfs even bij gaan staan, dus het was eigenlijk een staande ovatie! Toe maar, 23,5 kilometer. Het gaat goed aan die kant. Gezien het nieuwe supersnelle parcours en jouw progressie de laatste tijd denk ik dat je in Eindhoven ruim onder de twee uur gaat lopen ........

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je afstanden worden groter en groter...........En ja je gaat prima als een echte diesel!Lekker doorlopen en blijven genieten,aan de schema's zal het niet liggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oef, da's echt goed. Vroeg opstaan en dan ook nog i de warmte gaan lopen. Hulde. 2x hulde, ook voor de afstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. deze afstanden zullen je betere tijden gaan opleveren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. begin je ook al reclame te maken??
  Best fijn spul hé die drank van Herbalife! Ik heb er ook al eens over geschreven:-))
  Leuk verslag by the weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hopla die halve marathon afstand wordt zonder problemen overschreden.
  Goed dat je een belt hebt aangeschaft en met de vochthuishouding aan de slag bent gegaan. Daar ga je nog meer vruchten van plukken.
  Het applaus is voor jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat goed!! Ook van mijn kant applaus!
  Ik moet altijd zo wennen aan die warmte. Wanneer ik weer opgebouwd ben naar wat langer lopen ga ik ook met drinkbelt lopen, misschien dat van herbalife eens testen!
  Carla

  BeantwoordenVerwijderen