zondag 12 september 2010

TTM en tweet-up


Vrijdagavond terug van vakantie, zondag de eerste wedstrijd gepland. De Tilburg Ten Miles (oftewel TTM) was net als vorig jaar het eerste weekend in September, en ik was (net als vorig jaar) van de partij. Liep ik vorig jaar hier mijn eerste 10 km dit jaar ging ik voor de echte Ten Miles..(oftewel 10 EM = 16,1 km). Gelukkig had ik tijdens mijn vakantie in Italië nog wel de nodige km-ers gemaakt en nadat ik Tiny en Esther had gevonden (Tiny nog bedankt voor die geweldige omkleedlocatie) gingen we snel naar de startlocatie. Na alle berichten die ik in Italië had gekregen over kou, regen, verwarming aan en wind was het een stralende warme dag. Vooraf had ik gezegd dat ik voor een tijd ging tussen de 1:40-1:45 maar nadat het startschot was gevallen liep ik strak op een tempo van 6:00/km (als je dat vol kunt houden kom je uit rond een tijd 1:36) maar na 11 km begon het zwaarder te worden, en bij km 14 moest ik zelfs even lopen, vanwege kramp in de kuit. Uiteindelijk finishte ik in 1:40:43 (Garmin gaf overigens 16,45 km aan) op zich niet ontevreden maar toch... er had meer ingezeten. Natuurlijk zijn we na afloop nog wat gaan drinken en ben ik met Esther nog een hapje ben gaan eten (lekker). Tijdens de nabeschouwing kwam Tiny met een goede verklaring voor de kramp in mijn rechterkuit, had ik de dag ervoor niet ruim 11 uur met mijn rechtervoet op het gaspedaal gezeten? Wellicht een beetje overbelasting?
De dagen erna moest er natuurlijk de nodige was en strijk worden gedaan, maar begon ook het "gewone" leven weer. Hierbij hoort natuurlijk ook de hardlooptraining. Dus woensdag een rondje van 50' en vrijdag een lekkere baantraining die goed verteerd werd. De duurloop van zondag werd verzet naar zaterdag, want ik had een tweet-up met Gert

Altijd spannend om andere hardlopers te ontmoeten en samen te lopen. Loop ik niet te langzaam/snel, vinden ze route wel mooi en uitdagend genoeg en welke route zullen we lopen? Bij Gert had ik de keuze snel gemaakt, de ondertitel van zijn blog is immers "a wannabe trailrunner" dus koos ik voor het rondje "boerenverdriet" in de Biesbosch dat (grotendeels) onverhard is. Dit rondje had ik in mei al eens gelopen, maar ik was benieuwd hoe het er nu bij lag. De zuigende, vochtige klei ondergrond, de graspollen en het hoge gras maakte het tot een (zeker voor mij) zware tocht. Het trekpondje zorgt ervoor dat ook andere spiergroepen een workout krijgen. Dus toen we naar ruim 15,5 km en 2 uur na de start de Garmins uitdrukten vonden we dat we wel een drankje verdiend hadden. Dat hebben we dus gedaan, met een hapje erbij en tot slot een ijsje gehaald in Geertruidenberg maakte het tot een hele geslaagde dag, Gert bedankt!

9 opmerkingen:

 1. Altijd leuk zo'n tweet-up run.Je gaat goed en ligt mooi op koers voor Eindhoven.Heel blijven nu en het komt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk dat bedoel ik nou met genieten van hardlopen. Je bent toch super bevoorrecht als je dat kunt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De TTM was een heerlijk dagje uit. Zonde van de kramp in je kuit, maar toch een hele nette tijd!
  En zo'n tweet-up run is altijd gezellig. Samen lopen is zoveel leuker dan alleen. Volgens mij is dat boerenverdriet een heel mooi rondje, die kom ik ook nog eens een keer bij je lopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was absoluut een zwaar rondje met die vette klei en dat hoge gras! Maar ook heel gezellig om samen te lopen, te kletsen en te eten, doen we nogmaals! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. altijd leuk zo'n tweetuprun!! Leuk dat jullie het zo gezellig hebben gehad!! Mooie loopomgeving bij jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk leuk leuk! Volgende tweetupje bij Gert? Zo ja, mag ik dan mee lopen? Zal jullie daarna alleen laten voor een tafeltje voor 2......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie loopjes zo na de vakantie en gezellig zo met de bloggers, top.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie prestatie in Tilburg!
  En gezellig is het met GertN lopen.
  En bij een volgend tweetupje bij GertN ben ik evt. wel bereid Annemarie gezelschap te houden.......

  BeantwoordenVerwijderen